LOOkX

Is make-up slecht voor je huid?

Als het op make-up aankomt, worden velen van ons verleid door de aantrekkingskracht van synthetische producten die onberispelijke resultaten beloven te leveren. Deze producten bevatten echter vaak agressieve chemicaliën, kunstmatige geurstoffen en kleurstoffen die onze huid meer kwaad dan goed kunnen doen. Dus als men aan mij vraagt of make-up slecht is voor je huid, dan is mijn antwoord afhankelijk van wat men thuis aan make-up gebruikt. En dan is het antwoord meestal JA! Make-up is meestal slecht voor onze huid.

Daarom adviseer ik in mijn praktijk make-up op minerale basis.

Waarom minerale make-up beter is voor je huid?

Minerale make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen zoals zinkoxide, titaniumdioxide en ijzeroxiden. Deze ingrediënten zijn zacht, niet-comedogeen en hypoallergeen, waardoor ze geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huidtypes.  Synthetische producten bevatten onder andere kunstmatige geur- en kleurstoffen die de huid kunnen irriteren, vlekken en allergieën kunnen veroorzaken. Chemische conserveringsmiddelen die de natuurlijke pH-balans van de huid kunnen verstoren. Deze cocktail van stoffen noem ik ook wel; meuk! De huid is het grootste orgaan die we hebben en onze huid wordt niet blij van deze meuk!

Wat zijn dan de voordelen minerale make-up? Minerale make-up verbetert écht de gezondheid van je huid. Het laat de huid ademen en op natuurlijke wijze functioneren, waardoor gezonde huidcellen en collageenproductie worden bevorderd. Het werkt dus huid verbeterend.  Minerale make-up veroorzaakt minder snel roodheid, jeuk en andere allergische reacties. Dus minder kans op allerlei irritaties.  En daarnaast zorgt minerale make-up voor een natuurlijk ogende finish die de natuurlijke schoonheid van je huid versterkt.

LOOkX

In mijn praktijk werk ik met het minerale make-up merk LOOkX.  LOOkX make-up is een verlengstuk van de huidverbeterende producten die ik in mijn praktijk adviseer. Het bevat niet alleen hydraterende en anti-aging ingrediënten, maar ook vitamines en UV-filters in een stabiele vorm én in effectieve percentages. Alle producten van Lookx bevatten alleen de beste ingrediënten afkomstig van over de hele wereld, die de huid beschermen, voeden en herstellen. Hun producten zijn vrij van kunstmatige geur-, kleur- en conserveermiddelen en zijn niet-comedogeen. Het biedt een breed scala aan tinten die passen bij verschillende huidtinten en ondertonen en zorgen voor een natuurlijke finish.  Ze zijn long-lasting, dierproefvrij en veganistisch.

Lees meer…

Share this post

×